Race for the Cure 2024: Успешен финал с 1600 участници въпреки дъжда

Нито лошото време, нито дъждовните капки успяха да ни спрат – заедно направихме крачки към по-здравословно бъдеще и надежда за стотици жени.

На 29 септември 2024 г. Южен парк в София отново се изпълни с дух на солидарност, подкрепа и вяра в по-здравословното бъдеще. Благотворителното събитие Race for the Cure събра 1600 участници, всички обединени около една кауза – превенцията и борбата с рака на гърдата. Въпреки дъждовното време, духът на събитието не се пречупи, а напротив – показа колко сме силни, когато сме заедно.

Събраните средства от Race for the Cure 2024 ще бъдат използвани отново за организирането на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в страна. Благодарение на Race for the Cure вече сме прегледали над 4000 жени и за пореден път доказахме, че с всяка крачка помагаме на някой друг.

Вашата подкрепа – чрез участие, дарения и регистрации онлайн – направи възможно повече жени да получат безплатни профилактични прегледи.

Ракът на гърдата е онкологично заболяване, което засяга хиляди жени в България всяка година. Ранното откриване е ключов фактор за успешното лечение, а именно чрез профилактика можем да променим статистиките. Вашето участие в Race for the Cure 2024 не само даде гласност на каузата, но и осигури реална възможност за достъп до прегледи и консултации на жени, които иначе се затрудняват да ги получат.

Изказваме огромна благодарност на всички, които направиха събитието възможно – участниците, които не се уплашиха от времето, доброволците, които с усмивка помагаха преди и по време на събитието, и на нашите партньори и спонсори, които за пореден път доказаха, че заедно можем повече.

С всяка стъпка, която направихме в Южен парк, сме още по-близо до нашата цел – свят, в който жените са информирани и подкрепени, а профилактичните грижи са достъпни за всички.

Битката с рака на гърдата не приключва с края на събитието. Ние продължаваме да работим всекидневно за повишаване на информираността, организирането на кампании и осигуряване на достъп до безплатни профилактични прегледи.

Очакваме ви отново на 28.09.2025 г., когато заедно ще направим следващите стъпки към едно по-здравословно бъдеще!

Благодарим Ви!